Main content
Title
Verblijf

Jeugddorp beschikt over twee Gezinshuizen, drie leefgroepen en een studiowerking waar de jongere kan verblijven. Behalve dat de jongere begeleid wordt in de organisatie zelf, zal de integrale begeleider ook steeds de context van de jongere begeleiden. Doelstelling blijft steeds om zo snel mogelijk naar huis terug te keren, maar indien aangewezen kan de jongere bij ons blijven. 

Ook trachten we steeds plaats te hebben voor mogelijk crisisverblijf. 

Background color

De Passant

Image
Contact info:

Algemene gegevens:

Victor Vergauwenstraat 16
2870 Puurs-Sint-Amands.
Tel: 03/889.53.07 of 0484/61.32.33
Mail: depassant@jeugddorp.be

Teamcoördinator:

Zoë De Clercq
Tel: 0499/92.24.96
Mail: zoe.declercq@jeugddorp.be
 

De Passant is nu nog een gemengde residentiële leefgroep voor 10 kinderen/jongeren tussen 3 en 18 jaar met een opnameleeftijd tot 12 jaar. Vanaf dat onze nieuwbouw gerealiseerd is (hopelijk ten laatste in 2024), zal de leeftijd opgetrokken worden tot 25 jaar. De kinderen en jongeren verblijven in een gezellige leefgroep, waar er ruimte is om te spelen en zich te ontplooien. Wij gaan zowel met de kinderen en jongeren als met de context op weg. We proberen samen het vastgelopen opvoedingsproces terug op gang te brengen. Onze eerste doelstelling is steeds het kind/de jongere te herenigen met het gezin. Indien dit, door welke omstandigheden dan ook, niet kan, wordt er samen met het kind/de jongere, context en de verwijzer bekeken wat de mogelijkheden zijn.

Het team bestaat uit integrale begeleiders (begeleiden zowel de leefgroep als ook de individuele jongere met zijn/haar context), 2 ondersteuningsmedewerkers, die diverse taken zoals bv. koken, was en plas op zich nemen en 1 teamcoördinator.

Image
,
Image
,
Image

De Holleblok

Image
Contact info:

Algemene gegevens:

Oude Molenstraat 20
2820 Bonheiden
Tel: 0493/89.13.63
Mail: holleblok@jeugddorp.be

Teamcoördinator:

Jo Creces
Tel: 0493/89.13.63
Mail: jo.creces@jeugddorp.be

De Holleblok is een gemengde residentiële leefgroep voor 10 kinderen tussen 3 en 12 à 14 jaar met een opnameleeftijd tot 12 jaar. De kinderen en jongeren verblijven in een gezellige leefgroep, waar er ruimte is om te spelen en zich te ontplooien. Wij gaan zowel met de kinderen en jongeren als met de context op weg. We proberen samen het vastgelopen opvoedingsproces terug op gang te brengen. Onze eerste doelstelling is steeds het kind/de jongere te herenigen met het gezin. Indien dit, door welke omstandigheden dan ook, niet kan, wordt er samen met het kind/de jongere, context en de verwijzer bekeken wat de mogelijkheden zijn.

Het team bestaat uit integrale begeleiders (begeleiden zowel de leefgroep las ook de individuele jongere met zijn/haar context), 2 ondersteuningsmedewerkers, die diverse taken zoals bv. koken, was en plas op zich nemen en 1 teamcoördinator. 

Image
,
Image
,
Image

De Stroming

Image
Contact info:

Algemene gegevens:

De Bergen 49-51
2820 Bonheiden

Tel: 0472/36.21.55
Mail: destroming@jeugddorp.be

Teamcoördinator:

Jo Creces
Tel: 0472/36.21.55
Mail: jo.creces@jeugddorp.be

De Stroming is een residentiële voorziening voor 12 jongeren van 12 tot 25 jaar. Deze voorziening bestaat uit verschillende leefvormen: namelijk een leefgroep en 3 studio’s. In De Stroming gaan we zowel met de jongere als met hun gezin/context op weg. We proberen samen het vastgelopen opvoedingsproces terug op gang te brengen. Onze eerste doelstelling is steeds de jongeren te herenigen met hun gezin. Indien dit door welke omstandigheden dan ook niet kan, wordt er samen met de jongeren, de context en de verwijzer bekeken wat de mogelijkheden zijn.

De verschillende werkvormen:

·De Stroming is een leefgroep voor onze jongeren tussen 12 en 25 jaar. 

·Daarnaast hebben we ook nog 3 studio‘s met eigen voordeur, keuken en sanitair. Jongeren beschikken over een eigen budget en staan zelf in voor hun aankopen, eten, onderhoud studio. 

Het team bestaat uit 7 trajectbegeleiders, zij begeleiden zowel de jongere als hun context en 1 ondersteuningsmedewerker. Daarnaast heeft het team 1 teamcoördinator die zich ontfermt over de gehele werking van De Stroming. 

Duplex duo-studio’s De Stroming 

De twee nieuwe studio’s met elk 2 slaapkamers, werden in 2022 opgeleverd. Met deze studio’s bieden we een flexibele verblijfsruimte aan voor ouders, context, kinderen en jongeren. Zo kunnen ouders en kinderen samen met de nodige tijd doorbrengen (bv weekend, verloven, uitbreiding begeleide bezoeken, ...). Ook kunnen de studio's gebruikt worden voor opvang van jongeren/jongvolwassenen/brussen bij oa crisisopvang of interne/externe time-outs. 

Image
,
Image
,
Image