Main content
Image
Starterspakket Jongeren
Starterspakket voor jongeren

Wanneer jongeren niet in de mogelijkheid zijn om na hun verblijf in Jeugddorp terug te keren naar huis, willen we hen een duwtje in de rug geven door een startpakket te schenken zodat zij dit niet zelf moeten aankopen. 

Hoe ziet een startpakket eruit? Keukengerei, bestek, servies, poetsmateriaal, beddengoed en handdoeken.  

Image
V.V. Project
Verbouwingsproject De Passant te Puurs-Sint-Amands

Het huis van de Passant is al enkele jaren te klein geworden voor de huidige noden van de kinderen en jongeren die er verblijven. De indeling van het huis met veel hoogteverschillen en centraal het trappenhuis is verre van optimaal te noemen. Er zijn maar 6 slaapkamers voor 10 jongeren van 3 tot 18 jaar, de keuken en living zijn te klein om 10 kinderen en begeleiding te huisvesten. Verder is er ook geen ruimte voor het ontvangen van familie en context. 

Hierdoor willen we de loods achter op het terrein verbouwen zodat de Passant die volledig geïntegreerd is in de woonomgeving van de Victor Vergauwenstraat op de huidige locatie kan blijven bestaan. 

Image
Tuinproject
Tuinproject De Stroming te Bonheiden

We willen het huidige rauwe parkeerterrein en het onbenutte grasperk aan ons gebouw omtoveren tot een groene oase met plaats voor spel, sport, ontspanning en ontmoeting. 

Dit heeft enkel maar voordelen voor de kinderen en jongeren van Jeugddorp. Voor de allerkleinsten willen we een speeltuintje voorzien. We willen de jongeren motiveren om zelf tuinmeubelen te maken van paletten die dan een plaatsje krijgen in de aangelegde 'parktuin'. Zo creëren we ook een aangename plek waar de kinderen en jongeren alleen kunnen zijn met hun ouders of familie wanneer zij op bezoek komen. 

Image
Vrije Gift
Vrije gift

Jeugddorp biedt al sinds 1966 warme opvang en begeleiding aan kinderen en jongeren in nood. In Jeugddorp verblijven 65 meisjes en jongens die door moeilijke omstandigheden tijdelijk niet thuis kunnen wonen. We bieden hen een veilige plek en liefdevolle zorgen zolang dat nodig is. Daarnaast staan we kwetsbare jongvolwassenen bij met raad en daad. Met een gift aan Jeugddorp draagt u ertoe bij dat deze kinderen en jongeren hun trauma's kunnen verwerken, hun talenten ontwikkelen en zelfstandig leren zijn. Zo maken ze kans op een mooie toekomst, ondanks hun moeilijk verleden.